Åre i Jämtland

Åre är en av de populäraste skidorterna i Sverige och det är inte svårt att förstå varför, ingen annanstans i norra Europa hittar du denna kombination av superb skidåkning och ett så fullskaligt nöjesutbud. I Åre som ligger i Jämtland hittar man hela 42 liftar och 89 nedfarter och här finns pister som passar allt från nybörjaren som aldrig tidigare har stått på ett par skidor till experten som enbart nöjer sig med svarta backar.

Åre i Jämtland

Skidåkningen i Åre

Skidsäsongen i Åre pågår från November till och med maj och från ungefär mitten på december fram till och med säsongens slut erbjuds du alltid snögaranti. Det innebär att Åre by tillsammans med områdena Duved och Björnen (som ligger ca 1 mil ifrån Åre by) tillsammans har öppet ett minimum av 10 pister och om det inte kan fullföljas kommer du att kunna få tillbaka dina pengar. Den här garantin kan SkiStar utlova eftersom de vet med sig att skidåkningen i princip alltid är bra i Åre. 

Sammanlagt finns det ca 101 km pister i Åre och den längsta enskilda är 6,5 km. Den högsta preparerade skidåkningen är 1 274 m.ö.h. Åre har egen snötillverkning och därför kommer pisterna vara åkbara även när det är bar mark. Under säsongen håller pisterna öppet dagligen mellan 09.00/9.30-15.00/16.30 och under delar av säsongen erbjuds både morgonåk och kvällsåk.

Åre i Jämtland

Andra dagsnöjen i Åre

Ibland vill man kanske variera sin skidåkning med andra nöjen och i Åre finns det gott om aktiviteter som inte består av två stycken skidor. För den som vill åka nedför men inte är sugen på skidor eller snowboard så kan kälkåkning vara ett alternativ, i kälkspåret Race Park hittar du flera olika åkdon som hela familjen kan rejsa ner för backen med tillsammans! I Åre finns även möjlighet till skärmflygning, hundspannsåkning, ridturer och massvis med annat, så även om alla i familjen inte är stormförtjust i skidåkning så kommer det finnas något för alla att göra här.

Kvällsnöjen i Åre

Skidåkningen i Åre är absolut toppen men något som om möjligt är ännu bättre är nattlivet i Åre! Här hittar du inte mindre är 75 stycken restauranger och caféer och hela 15 st barer och nattklubbar. Åre är känt för sin after-ski som ofta är något utöver det vanliga, med ett riktigt bra håll i gång med mycket bra musik och många live-artister. Vill du fortsätta med nöjet ända in på småtimmarna så finns det nattklubbar med musik, dans och casinospel med roulettbord och liknande.

Boenden i Åre

I Åre hittar du flera olika boendeformer till olika prisklasser, ju närmare pisterna du vill bo desto dyrare brukar det bli. 

Forsa Fjällby – stugby som ligger ca 800 meter ifrån närmsta pist. Boendet har 3 bäddar och kostar ca 1500 kr/vecka

Holiday Club Hotell – modernt, fullt utrustat hotell som ligger ca 600-800 meter ifrån närmsta pist. Här hittar du bad, gym och restauranger. Priset varierar men ofta mellan 6000 – 8000 kr per rum.