Funusfjällen i Härjedalen

Sugen på en resa till Funäsfjällen? Funäsfjällen är en del av Funäsdalen som ligger i Härjedalen. År efter år återvänder stammisar men även nya besökare fortsätter att strömma in. Idag kan fjällen titulera sig som Skandinaviens största skidområde. Att åka hit är en riktig fjällupplevelse.

Bo i Funäsfjällen

Det finns flera ställen att bo på och olika sätt att bo. Du kan boka både stugor, lägenheter och vandrarhem. Boende finns placerat på flera ställen, både i Funäsdalen, Tännäs, Ljusnedalen, Messlingen, Bruksvallarna, Ramundberget, Fjällnas eller Tänndalen. Behoven styr allt som oftast vart det är bäst att bo. Det är dock nära till alla ställen i dalen och varje dag går skidbussar från de olika platserna till närliggande orter. Det gör att du kan bo på ett ställe utan att missa händelserna på det andra stället.

Stuga och lägenhet passar egentligen alla. Det är ett mysigt sätt att bo med en magisk fjällutsikt precis utanför fönstret. Du har alltid de vackra backarna ett stenkast ifrån. Hotell är det smidiga och lite mer lyxiga alternativet, perfekt för par eller för de som verkligen vill ta semester. Här sker servering av både frukost, lunch och middag. Det finns även tillgång till Jacuzzi, pool och wi-fi för de som vill. Det sista alternativet är vandrarhem som lämpar sig för de som vill hålla i pengarna. Perfekt för barnfamiljer som vill ha mycket plats och kunna självhushålla. Här får du tillgång till eget vallautrymme och har de fina längdspåren i princip utanför dörren.

Skidåkning i världsklass

Funusfjällen

För skidälskarna är Funäsfjällen rena paradiset. Här finns allt för både barn och vuxna, för äventyraren liksom nybörjaren.

I dalen finns hela sex stycken skidområden, alla med sin egen charm och inriktning. Du kan välja att åka skidor både i Tänndalen, Tänndalsvallen, Funäsdalsberget, Kappruet, Tännäskröket och Ramundberget. All form av skidåkning finns tillgänglig vart du än vill åka, både alpint och längd. Med ett skipass tar du dig runt överallt och kan aktivera dig med vad du vill. Med skidbussarna tar du dig mellan platserna på ett smidigt sätt. Här finns skidskolor för nybörjarna och de riktigt utmanande backarna för de vågade.

Det finns hela 136 nedfarter där du väljer fritt mellan gröna, blåa, röda och svarta pister. Är du mer för längdskidåkning? Då har du en fantastisk upplevelse framför dig med 300 kilometer längdspår genom den vackra naturen.

Men förutom riktigt bra skidåkning kan du aktivera dig på många andra givande sätt. Du kan åka helikopter, köra skoter, ta långa härliga vandringsturer, isklättra, vinterfiska, rida islandshästar, träffa mysoxar, shoppa eller unna dig en behandling på spa.

God mat och nöjen

I Funäsdalen finns dessutom fantastisk god mat och uppfriskande drycker. Det stora utbudet av caféer, restauranger och våffelstugor erbjuder något för hela familjen. Dessutom finns alltid Afterski och utställen redo för de yngre men också de äldre som vill släppa loss.

En resa till Funäsfjällen är aldrig en tråkig resa. Du kan komma tillbaka hur många gånger som helst och ändå ha nya saker att uppleva!