Idre fjäll i Dalarna

IDRE fjäll – Inte bara snö

Idre fjäll är ett eldorado för snöälskaren, men även sommaren är fullproppad med aktiviteter för uteliv och njutning. Eller, varför inte bara åka dit för att uppleva det underbara fjällandskapet. Idre Fjäll passar perfekt både för dig som söker lugnet och för den aktive. För familjen finns allt man kan önska för både barn och vuxen: skidåkning på längden och tvären förstås men även en mängd aktiviteter för barn som miniskoter, bob-land, pooler, lekrum med mera. För vuxna finns, för att ta några exempel, tillgång till gym, spelhall, bowling, massage och sporthall. Under sommaren kan du cykla, spela golf forsränna, rida, orientera och mycket, mycket mer.

Idre fjäll i Dalarna

På längden och tvären

Idre fjäll har 40 nedfarter i olika svårighetsgrad och utförande. 16 av pisterna är gröna och hela 9 stycken är svarta. Här finns också en väl underhållen skipark med hopp, rails och boxar. Skidskola finns förstås och även skicoach som ger dig möjlighet att finslipa din åkning.

Idre fjäll är officiell anläggning för längdskidlandslagets träning. Här finns 82 kilometer preparerade längdspår varav 30 km elbelyst. Spåren slingrar sig fram i varierande terräng på kalfjäll, över myr och i fjällskog. Behöver du hjälp så finns skidskola även för längdåkning. Självklart finns här också en välförsedd skiduthyrning.

Var vill du parkera dina skidor?

Inget av Idre fjälls olika boenden har särskilt långt till pisten och de flesta alternativ ger dig härlig ski-in-ski-out känsla. Utbudet sträcker sig från lite mindre lägenheter, mysiga timrade stugor i varierande storlek och standard till riktigt lyxigt boende i exklusiva lägenheter eller stora fjällstugor med spapool eller bubbelbad.

Nya boenden är Ski Apartments, nyrenoverade lägenheter mitt i centrala Idre fjäll. Här bor du nära alla restauranger, butiker och nöjen och nedfarter förstås. En ny, modern camping har också byggts upp på ett fantastiskt läge vid infarten till Idre fjäll med utsikt över fjällen. Du kan också välja att bo på Pernilla Wiberg Hotel, ett riktigt fjällhotell, inrett av Pernilla själv och med hennes prissamling i foajén. Besök Idre Fjälls hemsida för att ta del av hela utbudet av stugor, hotell, lägenheter och camping.

Hoppa ur pjäxorna

Ibland så vill man hoppa ur pjäxorna och upp på dansgolvet istället. After ski finns på flera ställen, t.ex. på Farfars koja där hela familjen kan mysa efter en dag i backen eller på Vildmarksnästet, en riktigt mysig fjällpub där det serveras öl från hela värden. Restauranger finns det gott om i Idre fjäll och variationen är stor. Till Restaurang Utsikten som ligger på osttoppen kan du åka skoter vissa kvällar. Här äter och dricker du med en fantastisk utsikt över fjällen. Ett annat exempel är Timmerkojan belägen i Västbacken där du kan sitta i solen och mumsa under soliga vårvinterdagar.

Idre fjäll är verkligen ett eldorado för utomhusaktiviteter på vintern såväl som på sommaren. Men trots allt som erbjuds är kanske närheten till naturen, med oslagbar utsikt över både norska och svenska fjäll, kanske den största lyxen och den får du på köpet.